Racen met Mario en zijn vrienden. Over de meest kleurrijke banen. Je ontwijkt bananenschillen of schilden terwijl je probeert om op kop te blijven. Wie kent Super Mario Kart nou niet? Mario kart is een klassieker. Het is het meest populaire race spel van Nintendo. Het kan gespeeld worden vanaf 4 jaar op de Nintendo Switch.

Voor diegenen die Mario Kart nog niet kennen; dit is een game waarbij je (je verwacht het niet) racet in go-karts. Er is een bonte selectie aan Nintendo personages waaruit je kan kiezen om het circuit mee op te gaan. Er kan niet alleen gekozen worden voor personages uit Mario, maar ook uit bijvoorbeeld Animal Crossing, Splatoon of The legend of Zelda. De keuze is reuze, en dat is leuk.

Bekers

Je racet in zogenaamde bekers (kampioenschappen) elke beker telt 4 races waarbij er in toernooi-vorm punten verdiend kunnen worden in elke race. Degene met de meeste punten na 4 races wint dus het toernooi. In totaal zijn er 12 bekers. Elk met hun eigen unieke circuits en uitdagingen (oplopend in moeilijkheidsgraad)De circuits zien er kleurrijk uit en zijn prachtig vormgegeven. Je racet door Nintendo games geïnspireerde omgevingen. Van waterpretparken tot de noordpool, de circuits zijn ontzettend divers. Je racet ook niet alleen op het asfalt, op sommige stukken veranderd je kart in een hovercraft. Hiermee kan je ondersteboven of tegen muren rijden. Onder water is ook geen probleem dan krijgt je kart gewoon een bootschroef!

Met z’n allen!

Je kan Super Mario kart 8 Deluxe in je eentje spelen en dat is hartstikke leuk. Maar de game komt toch echt het beste tot z’n recht met meerdere spelers. Er is niks leuker dan een vriend of vriendin die op kop ligt, met een goed gemikt schild ondersteboven te schieten. Het voelt hierdoor extra goed om als winnaar over de streep te komen. Dit doet het ook erg goed bij kinderen, onze kids brullen het regelmatig uit als mama of papa weer eens uitglijdt over een banaan! (Family Gaming is niet verantwoordelijk voor enige vorm van lichamelijk letsel 😉 )

Een beetje hulp

Wat kinderen betreft is dit een erg toegankelijke game. Het spel bevat namelijk een aantal opties die kinderen helpen bij het sturen of automatisch gas geven. Hierdoor kunnen kinderen gewoon lekker mee racen en zelfs races winnen. Mede daardoor is onze zoon Mees (4) inmiddels een behoorlijk bedreven racer.

Super Mario Kart 8 deluxe wordt gespeeld  van 1-4 spelers op een enkele Switch of multiplayer via het internet. Naast het racen in bekers zijn er nog een aantal spelmodi. De zogenaamde battle races zijn hierin zeker de moeite waard. Je strijd daarin met 2 teams tegen elkaar. Prik elkaars ballonnetjes lek om te winnen of speel politieagenten die boeven moeten vangen. Hilariteit gegarandeerd.

Ben je opzoek naar een laagdrempelige, kleurrijke en vrolijke racegame voor het hele gezin op de Nintendo Switch? Dan is Mario Kart 8 Deluxe absoluut onmisbaar in je collectie! Kijk voor meer speltips op onze blog pagina.