Nu de donkere dagen er weer aankomen, wordt er ook weer nagedacht over de feestdagen. De feestdagen zijn uitermate geschikt om samen met het gezin, dan wel met de familie samen spelletjes te spelen. In deze blog lichten we 5 gezelschapsspellen voor tijdens de feestdagen uit. Deze spellen hebben naast de klassieke variant ook een junior variant. Zo is er voor elke leeftijd een gezelschapsspel.

Catan 

Het klassieke Catan basisspel is al meer dan 20 jaar een succes! Met het verzamelen van grondstoffen kan je straten, dorpen en steden bouwen. Wie als eerste 10 punten heeft, wint het spel. Met een potje Catan heb je gegarandeerd speelplezier. 

Dat is ook de reden dat waarom we thuis Catan Junior spelen. Catan Junior is in de basis vergelijkbaar met het klassieke spel, maar dit spel is iets simpeler. 

Je kan beginnen met het klassieke basisspel. Dit spel is goed voor uren speelplezier. Als je meteen alles uit de kast wilt halen, kan je ook de Catan: Big Box kopen. Dit is het basisspel plus alle uitbreidingen en accessoires. 

Levensweg 

Wie kent Levensweg nou niet!? Inmiddels is er een moderne versie van, namelijk Levensweg Elektronisch bankieren. In deze moderne versie van het bekende spel Levensweg regel je alle geldzaken met de elektronische geldautomaat. Als iedereen gepensioneerd is, wint de rijkste speler.

Levensweg Junior is vergelijkbaar, alleen ga je dan op vakantie. Wij schreven al eerder een blog hierover. De junior editie is een leuke instapper voor het klassieke spel. Carcassonne 

In dit bekende legspel bouwen de spelers gezamenlijk de Franse stad Carcassonne op met al haar wegen, steden, kloosters en weiden. Door het inzetten van horigen scoren ze punten voor afgebouwde projecten. Carcassonne is zowel bij families als bij ‘fanatieke’ spelers geliefd. Ondanks de eenvoudige spelregels heeft het voldoende diepgang. Je begint bij Carcassonne met het basisspel, maar ook dit spel heeft meerdere uitbreidingen.

Carcassonne Junior is een bewerking van het bekende basisspel “Carcassonne”. Deze vereenvoudigde versie is al geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Monopoly

Het aloude klassieke bordspel Monopoly heeft inmiddels heel veel verschillende varianten. Zoals Monopoly valsspelers, Elektronisch bankieren en Extreem bankieren. Ook zijn er hele specifieke edities. Denk hierbij aan Monopoly Efteling, Fortnite, Friends en de Gamer editie. Voor iedereen is er wel een monopoly editie die passend is. 

Ook dit spel heeft een junior editie. Monopoly junior is geschikt vanaf 5 jaar. 

Risk

Heb je zin in een avondvullend bordspel, dan is Risk daar bij uitstek geschikt voor. In dit strategische spel verover je de wereld. Het doel van Risk is simpel: verover gebieden van je tegenstanders door er een leger op te bouwen.  

In Risk junior vecht je voor schatten op volle zee! Risk Junior is een geweldige manier om kinderen kennis te laten maken met het iconische spel Risk. In tegenstelling tot het klassieke spel duurt de junior editie ongeveer 30 minuten. Risk junior is geschikt vanaf 5 jaar. 

Alleen al door het schrijven van dit blog krijg ik zin om tijdens de feestdagen gezellig met z’n allen spelletjes te spelen. Jullie hopelijk ook!