Wie kent Cars nou niet? Ieder jong gezin komt in aanraking met de populaire tekenfilm van Disney. Cars kent ontzettend veel soorten merchandise, dus de games ontbreken dan dus ook niet! In de cars films draait het om racen. Zo ook in Cars 3 vol gas voor de winst waarin je met alle bekende personages racet. Alleen maar ook tegen elkaar!

Dit spel is gebaseerd op de film Cars 3. Je racet in omgevingen die je herkent van de film. Er is veel aandacht voor detail. Alle personages zijn voorzien van de officiële stemmen. Er is een groot toernooi georganiseerd waarbij oa Bliksem McQueen, Cruz Ramirez en Jackson Storm het tegen elkaar op nemen. Tot zover het verhaal maar daar draait het tenslotte niet om in dit spel. Het is tijd om te racen!Cars 3 vol gas voor de winst wordt tot 4 spelers in splitscreen gespeeld (dit betekend dat het scherm opsplitst wordt in kleinere delen) op deze manier racen jullie op 1 scherm tegen elkaar. De besturing van de auto’s werkt goed en kan vanaf een jaar of 5 prima gespeeld worden. Het is wel een redelijk moeilijke game doordat je naast het racen ook allerlei trucjes (zoals driften of achteruit rijden) moet uitvoeren om nog sneller te gaan. Om steeds te winnen is een beetje oefening wel vereist. De aangeraden leeftijd op het doosje is dan ook vanaf 7 jaar, maar een 5 of 6 jarige die een beetje behendig is met spelletjes kan goed meekomen en veel plezier ermee hebben.

Naast de gewone races kun je ook nog stunt- of battle races doen. Hierbij schiet je op andere racers met een arsenaal aan wapens zoals raketten en mijnen, een beetje a la Mario Kart. Dit oogt allemaal onschuldig en is een leuke toevoeging om de races net wat onvoorspelbaarder te maken

Cars 3: vol gas voor de winst is een leuke racegame zonder verhaal waarbij het puur om het raceplezier draait. Na een beetje oefenen speel je thuis alle races uit de film na!