Luigi’s Mansion 3 is een actie-avonturenspel op de Nintendo Switch, met Luigi in de hoofdrol. Luigi is het broertje van Mario en het is een beetje een angsthaas. Het is een spel waarbij je Luigi met behulp van een zaklantaarn door een griezelig hotel heen moet leiden. Je moet spoken vangen met een stofzuiger en puzzels oplossen. Het spel zit vol grappige momenten en is heel goed samen te spelen vanaf 6 jaar. Iets jonger kan ook, maar dan zul je als ouder iets vaker moeten helpen.

Luigi heeft een uitnodiging ontvangen voor een ontspannen verblijf in een luxueus hotel. Bij aankomst blijkt dat het een valstrik is en dat er een aantal spoken nog een appeltje te schillen hebben met Luigi. Zijn vrienden worden gevangen genomen en het hotel veranderd in een waar spookhuis. Luigi zal zich een weg door het hotel moeten banen, op zoek naar zijn vrienden!

Gelukkig krijgt Luigi hulp van professor Kwibus. Hij heeft een spookstofzuiger ontwikkeld. Hiermee kan Luigi spoken en allerlei andere dingen opzuigen. Ook krijg je iets later in het spel hulp van Gooigi. Dit is een slijmerige variant van Luigi die in bepaalde situaties heel goed van pas komt. Vanaf dit moment is het spel met 2 spelers te spelen. Een speler bestuurt Luigi en de ander Gooigi. Je kunt dan al samenwerkend het hotel verkennen. Het hotel kent vele verdiepingen die Luigi vrij speelt door de ontbrekende liftknopjes te vinden. Elke verdieping heeft een eigen thema. Van een ridderkasteel tot een filmset.

Het spel is het meest geschikt vanaf een jaar of 6. De besturing van het spel is eenvoudig maar soms best lastig en vereist wat behendigheid met een controller. Er zitten regelmatig puzzels in het spel die best pittig kunnen zijn en wat doorzettingsvermogen vereisen. Ook de verschillende eindbazen kunnen best moeilijk zijn. Wanneer je eenmaal het benodigde trucje door hebt zijn ze goed te doen.

Zoals gezegd zit Luigi’s Mansion 3 vol met humor en grappige of spannende momenten. Wij liggen dan ook regelmatig in een deuk tijdens het spelen! Naast het verhaal kun je ook met meerdere spelers aan de slag in allerlei verschillende spelvarianten. Vanaf 6 jaar staat jullie een griezelig goed avontuur te wachten!