Super Mario Odyssey is een 3d platform game op de Nintendo Switch met de bekende loodgieter Mario in de hoofdrol. Je loopt rond in een grote open wereld waarin je een prachtig avontuur beleeft. Deze game is erg geschikt om samen te spelen. Perfect voor wat jongere kinderen (vanaf 4 jaar) die nog niet zoveel ervaring hebben in het spelen van games. Zoals altijd moet Mario de prinses zien te redden van zijn eeuwige rivaal bowser. Bowser heeft de prinses ontvoerd om met haar te trouwen. Dat kan Mario uiteraard niet over zijn kant laten gaan!

In deze game krijgt Mario hulp van zijn pet Cappy. Mario kan met Cappy gooien en daarmee vijanden verslaan. Door op Cappy te springen kan Mario hooggelegen plekken bereiken. Hij kan zelfs vijanden overnemen en ze besturen. Super Mario Odyssey biedt de mogelijkheid om samen te spelen; één speler bestuurt Mario, en de ander Cappy. Dit werkt erg goed en is leuk om samen te doen. Een kleuter van 4 is misschien nog niet zo heel erg behendig met een controller, maar het besturen van Cappy is eenvoudig en leuk. Zo kan een kleuter lekker gooien met Cappy, terwijl papa of mama Mario door stukken heen loodst die iets meer behendigheid vereisen. Op deze manier kan je als team een geweldig avontuur beleven!De game speelt zich af in een sfeervolle open wereld waarin je zelf bepaald hoe je die ontdekt. Je kan vrij rondlopen en daardoor de wereld ontdekken. Er zijn verschillende werelden met een eigen thema. Van het prachtige bosrijk tot koude sneeuwrijk. Elk rijk heeft zijn eigen kenmerken en uitdagingen. Het doel van het spel is om zogenaamde manen te verzamelen. Deze manen kan je gebruiken als een soort brandstof voor je schip (de odyssee) waarmee je van rijk naar rijk kan reizen, waardoor je Bowser achterna kunt. In elk rijk kan je lokale munten vinden. Deze kun je weer gebruiken om kleding voor Mario of andere handige items kunt kopen.

In de werelden wordt er op een creatieve manier gebruik gemaakt van een 3D spelwereld, met af en toe een uitstapje naar een ouderwets 2D level, deze combinatie loopt vloeiend in elkaar over en is een leuke toevoeging aan de game. Elke wereld wordt afgesloten door een eindbaas, deze zijn uitdagend maar goed te doen om te verslaan (en zo verder te komen in het spel) Ook nadat het verhaal is uitgespeeld is er nog genoeg te doen in de wereld, elk rijk kan nogmaals bezocht worden om op zoek te gaan naar nog meer manen.

Kortom; als je opzoek bent naar een game voor de Nintendo Switch om samen te spelen, dan is Super Mario Odyssey een uitstekende keuze. De wereld is erg sfeervol. Het spel speelt lekker weg en er is meer dan genoeg te doen om je vele uren te vermaken. Een absolute aanrader!